clock menu more-arrow no yes

Filed under:

Renovated townhouse makes a crisp statement

New, 1 comment

From a dramatic staircase to controlled splashes of color

A blue artwork hangs on a white wall, while a white curving staircase is in the distance. Doublespace Photography

In Toronto, local firm Reigo & Bauer gutted a Victorian townhouse in order to design a minimal yet sophisticated interior that’s all about clean lines and controlled pops of color.

The conversation starter in the home is probably the sculptural spiral staircase with open treads, connecting three floors. On the ground level, the architects opened up the layout to create a free-flowing space where the kitchen and dining areas merge with a slightly sunken family room. By removing two smaller rooms from the original floor plan, the entire ground level now has views out to the garden.

The entire house is coated in stark white, save for a few choice details. Reigo & Bauer worked with another local studio, Amantea Architects, to design the pale wood millwork seen throughout the house, while black and charcoal accents give the space a cool sense of depth. The minimal look is rounded out by a few considered moments of color, most notably in the garnet-hued bathroom.

A sunken living room looks up to a kitchen. Doublespace Photography
Doublespace Photography
Doublespace Photography
Kitchen with white island, black seats, and beige cabinets. Doublespace Photography
三级女友-美女被操免费视频